Inte direkt snygg

Ja, mina vänner, den här bloggen blev ju inte lika tjusig som jag lyckades få min förutvarande. MEN... det är ju, när allt kommer omkring, innehållet som räknas.

Puss

Bonjour!



Jag beslutade mig för att byta bloggadress, så att mina kära vänner och släktingar lättare kan kommentera min inlägg. På min förutvarande bloggadress kunde man endast kommentera om man registerade sig själv, vilket verkade vara en krånglig procedur. Nu kan vem som helst, som känner för det, ge sina synpunker. Något jag skulle uppskatta oerhört. Om alla äckliga gubbar höll sig borta, skulle jag uppskatta det oerhört också.

I morgon bär det så av till Toulouse, på en språkresa jag sett fram emot bra länge nu. Det känns som jag mest gått och flummat runt de senaste dagarna, vilket antingen kan vara ADHD eller en undermedveten nervositet. Jag hoppas på att det är det sistnämnda, mest med hänsyn till min omgivning. Hur skulle folk kunna stå ut med mig då? Och vad skulle min blivande värdmamma i Toulouse tänka om Sverige och svenskar, om den första hon träffar lider av ADHD och endast kan yppa några få ord på franska? Det skulle onekligen bli en dålig start på vår framtida relation. Jisses...

Nu ska väl det mesta och väsentligaste vara färdigpackat och planerat. Jag kommer att åka från Skavsta flygplats i morgon förmiddag och landa i Paris 2 h och 15 min senare, för att därefter ta höghastighetståget ner till Toulouse. Fett coolt att få testa på ett snabbtåg alltså! Läste någonstans att hastighetsrekordet är 574,8km/h (!!!), men min tågresa kommer (förhoppningsvis) inte gå fortare än ca 300 km/h. Jag anländer kl 00.48 i Toulouse, vilket är ganska sent. Naturligtvis har jag meddelat min värdmamma detta, och det är nog inga problem, men jag känner mig en aning "påträngande," när jag kommer fram mitt i natten och hon ska jobba tidigt dagen efter. Det blir ett: "Bonsoir Madame, je m' appelle Stina, je viens de Suede... Bonne nuit! - sedan läggdags. Inte mycket att göra åt dock, det fanns inget annat lämpligt tåg.

Skolan börjar 8.30 på måndag och ligger, som tur är, endast 5 min à pied från mitt boende. NAJS!

Nästa gång ni hör från mig sitter jag troligtvis på min rum i Toulouse, med en basker på huvudet och en baguette i ena handen.

BISOUS

RSS 2.0