Frohen 1. Advent

Jag och Cecilia vill önska eder alla en angenäm första advent och hoppas naturligtvis att glöggkonsumtionen har varit, om inte på maximal, så på en mycket hög nivå. Även så luciakatter och pepparkakor. Men tänk för Guds skull på att det finns en morgondag, och så även ett antal kommande julfester o. dyl.

Roland och jag är i alla fall glaada. Vi har precis firat en liten svenskinspirerad advent här i det spartanska, evangeliska studenboendet, i ett 8 m2 kök, lyssnandes på Jose Felicianos "Feliz Navidad" och Jussi Björlings "O Helga Natt". Jävla fina grejer alltså.

Före dess tillbringade vi ett antal timmar på en gigantisk julmarknad vid Alexanderplatz och jag säger så här: tyskar vet verkligen vad som menas med julstämning, jisses. Lebkuchen, gebrannte Mandeln, Dresdner Handbrot, Halber Meter Bratwurst, Currywurst XXL, Apfelstrudel mit Schlagsahne ja ja ganz klar ja, Glühwein, aber natüüürlich, der Weihnachtsmann mit seinen Rentieren waren auch da ja ja, Sauerkraut, Grünkohl und Gemüüüse und so weiter und so fort...

Ja, de gångna fyra dagarna har sannerligen varit händelserika... ja, jag är rätt nöjd faktiskt. En timmes promenad till Kurfürstendamm, skubbande uppför de 285 trappstegen i Siegesäule, varpå Roland fick träningsvärk dagen därpå (det är lite synd), avverkande av flertalet klädaffärer, högkonsumering av Kaffe latte respektive Chai Tea latte (Roland är ingen kaffedrickare), besök vid "Gedänkstätte Berliner Mauer" (Minnesmärke av Berlinmuren), förmiddagsstudier i "Jakob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum-der-Humboldt-Universität-in-Berlin-in-Deutschland-in Europa-in-der-Welt" (typ, världens längsta namn på ett helt vanligt universitetsbibliotek), betraktande av det 368 meter fett-höga "Fernsehturm" (kommunisternas stolthet), vilket åsamkade oss båda kraftig nackspärr, eftersom vi ville se om tornets kula verkligen snurrade, förgäves, en tre timmars lång, helt underbar brunch på ett supermysigt café i Friedrichshain, långt i utkanten och en hel del andra saker, mindre värda att nämna. Hoppsan, vilken lång mening...

... DET ÄR SYND!

Nu kommer Roland!

- Oj, nu är jag alltså gästskribent i Stajnas blogg, ingen press alls!
Jag kan bara upprepa allt som sades ovanför, riktig trevlig helg, underbart sällskap och fantastisk stad! (Måste bara påpeka att den tre timmars långa brunchen var så sjukt bra att jag skulle kunna flyga ner över en helg bara för att återuppleva den ...)

Stina glömde dock att nämna gårdagens kväll som spenderades i en otrolig mysig kubansk kvarterskrog, där vi blev bjudna på flera goda drinkar och även uppraggade av några engelsmän från Nottingham (som tydligen anses vara Robin Hoods hemstad).

Med dessa kloka ord får vi avsluta rapporten för helgen och önska er igen en trevlig första advent!

Happy first advent!
Bon premier dimanche de l'avent!
Feliz primer domingo del adviento!
Frohen 1. Advent...

... ja, ja ganz klar ja.

Puss

Ps. Bilder kommer inom en mycket snar framtid. Ds.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0